3. Dalga Kahvecilik, kahveyi hazır kahve üreticileri ve zincir kahve dükkanları gibi yüklü miktarda almayıp, ufak miktarlarda yüksek kalite çekirdeği direkt olarak veya en az aracı ile sağlayıp, standart kavurma profili ile değil farklı kavurma profilleri kullanarak kendi kavuran ve 3. dalga demleme yöntemleri kullanarak misafirlerine sunan kahveciliktir.
Bergamot® Coffee, Juice & More bu hususta önemli bir misyon yüklenmiştir.
Kahve kavurup paketleyen işletmelerde, paketler üzerindeki açıklamalara dikkat etmek gerekmektedir. Çekirdekler kavrulduktan sonra dinlendirilmeye alınır çünkü kahve çekirdeği kavrulma işlemi sırasında Co2 çıkarır, kavrulma işlemi bittikten sonra bu gibi gazların açığa çıkması gerekmektedir. Dinlendirme işlemi ardından çekirdek kahveler tek yönlü valfli paketlerde saklanmalıdır. Bu sayede kahve çekirdeği içerisindeki kompleks aromalar korunmaktadır. Tek yönlü paketler, paket içerisine oksijen girmesine engel olur.
Alınan kahve paketi üzerinde kavrulma tarihi muhakkak yer almalıdır. Paketin ağzı sıkıca kapatılmış olmalıdır.
Espresso ve Filtre kahve tarzları birbirinden farklıdır, çünkü farklı öğütme derecelerine sahiptirler. Bir fincan kahvenin %98'i sudur. Kullanılan suyun kalitesi pişirilen kahvenin lezzetine etki eder. Su kokusuz, berrak ve Ph7 derecesinden düşük olmamalıdır.